Repartim 30.000 diaris per denunciar l’escletxa salarial que patim les dones treballadores

Endavant (OSAN) reparteix 30.000 diaris que denuncien l’escletxa salarial contra les dones treballadores, a més de 20 centres i eixos comercials dels Països Catalans

Amb l’acció #EscletxaSalarial1M, emmarcada en la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació i encarada a l’1 de maig d’enguany, Endavant (OSAN) denuncia que les dones dels Països Catalans cobrem entre un 16 i un 25% menys que els homes així com els baixos salaris i les pèssimes condicions laborals de les dones treballadores en sectors amb grans beneficis pels empresaris.
Avui, l’organització política Endavant (OSAN) ha repartit 30.000 diaris informatius a més de 20 centres i eixos comercials dels Països Catalans. Sota el nom de #EscletxaSalarial1M, l’organització política de l’esquerra independentista han denunciat que les dones dels Països Catalans cobrem entre un 16 i un 25% menys que els homes. Així mateix, també s’han denunciat les precàries condicions laborals i els sous de misèria d’aquests establiments, condició indispensable per a l’enriquiment obscè dels empresaris propietaris de les cadenes comercials. La denúncia també subratlla la feminització d’aquest sector, ja que són majoritàriament dones qui pateixen aquestes pèssimes condicions. L’acció s’emmarca en la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació enfocada a la jornada de l’1 de maig.

Divendres 27 d’abril, l’organització política Endavant (OSAN) ha repartit 30.000 diaris informatius a més de 20 centres i eixos comercials. L’acció s’emmarca en la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació tot preparant la jornada de l’1 de maig i ha denunciat l’ #EscletxaSalarial1M que fa que les dones dels Països Catalans cobrem entre un 16 i un 25% menys que els homes.

Amb el repartiment del diari informatiu, l’organització política de l’esquerra independentista ha denunciat que als Països Catalans, les dones cobrem cada any entre 4.800 i 7.000 euros menys que els homes. Són, precisament, aquestes precàries condicions laborals i sous de misèria de les treballadores les que porten a un enriquiment obscè dels empresaris propietaris de les cadenes comercials. La denúncia també subratlla la feminització d’aquest sector, ja que són majoritàriament dones qui pateixen aquestes pèssimes condicions.

El diari, a més, inclou un decàleg de la Coordinadora Obrera Sindical -sindicat de l’Esquerra Independentista- a mode de breus consells per a l’autodefensa laboral. Així mateix, s’hi destaquen tot un seguit de dones lluitadores i sindicalistes d’ahir i d’avui d’arreu dels Països Catalans: un fil roig i lila que demostra que tenim passat i, sobretot, futur. L’acció té per objectiu situar les dones treballadores al centre de la lluita i treballar per la presa de consciència i l’apoderament en clau de gènere i classe.

L’acció s’ha dut a terme als centres i eixos comercials següents: centre urbà de Vila-real; a l’Splau de Cornellà de Llobregat; al Centre Comercial Martorell-Abrera; a l’eix comercial de Granollers; al Centre Comercial Parc Central i al centre Plaça Corsini de Tarragona; al carrer Guimerà i al passeig Pere III de Manresa; al centre comercial la Fira de Reus; al centre de Vilafranca del Penedès; al carrer Major de Lleida; al centre de Girona; al carrer Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia, c/Verdi, al Portal de l’Àngel, al Mercat de Santa Caterina, i el Born, de Barcelona; a la Rambla de Sabadell; a Sueca; al centre comercial Fan Mallorca de Palma. En tots ells s’ha desenvolupat amb total normalitat i una bona rebuda per part de treballadores i consumidores dels centres comercials. L’acció tindrà continuïtat demà i abans de l’1 de maig en d’altres punts del país, com la Costera, l’Alacantí, el Ripollès, la Safor, l’Alt Urgell, l’Horta, el Maresme o Osona, entre altres comarques.

Compartir: