“Per fer canvis estructurals cal la construcció d’un nou marc en el sí d’un procés d’autodeterminació”
Abel Caldera i Carla Escarrà van presentar la campanya d’d’Endavant (OSAN) ‘Sobiranies, Drets i Autodeterminació’ el passat divendres 30 de juny al Casal Popular La Metxa.
El divendres 30 de juny, Ripoll va acollir la presentació de la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació d’Endavant (OSAN). Abel Caldera, membre de l’Executiva Nacional, en va desgranar els objectius i continguts principals. Carla Escarrà, de la Plataforma contra el polígon de les Llosses de Ripoll, va exposar la importància de la lluita en defensa del territori i contra l’explotació d’aquest per beneficis privats.
El divendres 30 de juny, l’assemblea d’Osona-Ripollès d’Endavant (OSAN) va presentar la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació (SDA) al Casal Popular La Metxa de Ripoll. La presentació va anar a càrrec d’Abel Caldera i Carla Escarrà. Escarrà, membre de la Plataforma contra el polígon de les Llosses de Ripoll, va centrar la seva intervenció en la importància de la lluita en defensa del territori i contra l’explotació d’aquest per beneficis privats, en la línia política de l’eix d’ecologisme i medi ambient. En aquest sentit, va exposar que “Volem la plana sencera i la volem verda, és innecessari un polígon a la carretera de les Llosses”. Per la seva banda, Caldera, membre de l’Executiva Nacional, va desgranar els objectius i continguts principals de la campanya SDA. “Els canvis estructurals no es poden fer des de la governança de l’actual marc institucional, sinó des de la construcció d’un nou marc en el sí d’un procés d’autodeterminació”, va subratllar.
Amb la campanya SDA, Endavant volem palesar que la crisi dels darrers anys ha demostrat els límits i la incapacitat de l’actual model polític i econòmic a l’hora de ser eines per a una major justícia social, llibertat nacional i igualtat de gènere. Des d’Endavant entenem que l’única via que tenim les classes populars dels Països Catalans per a poder construir un futur digne és fer nostre el poder polític i econòmic. Això passa per conquerir espais de sobirania sobre aquells aspectes que influeixen en la nostra vida i conquerir drets que garanteixin les condicions de vida de les classes populars. Tot plegat només pot ser possible en el marc d’un procés d’autodeterminació del nostre poble que trenqui amb l’arquitectura institucional dels estats espanyol i francès i la Unió Europea.