El passat 12 de març se celebrà amb un rotund èxit d’assistència, contingut i organització la Fira del Llibre Feminista, que per primera vegada vam organitzar Endavant (OSAN), Arran i el Sepc a la ciutat d’Alacant. Després de 2 mesos d’intens treball organitzatiu i burocràtic, a partir de les 11:00h s’instal·laren al carrer de Sant Leandre les paradetes de llibres, amb la participació de la llibreria La Rossa, Esquerra Independentista, Canya de la Muntanya, Ateneu Llibertari del Vinalopó, CNT d’Alacant, PCPE-CJC, Grup Feminista de Suport a Palestina, La Vila Llibertària i Va de Cuentos. Al llarg de tot el matí i la vesprada centenars de persones passejaren pel carrer, consultaren la bona selecció de títols present, i realitzaren un bon gruix de compres.
Al mateix temps que es desenvolupava al carrer la Fira, el Casal Popular Tio Cuc acollia les activitats culutrals i polítiques organitzades per Endavant, Arran, Sepc i una Assemblea Oberta que contribuí a eixamplar la participació i les propostes d’activitats, així com la feina necessària per a desplegar amb èxit la Fira. Rondaballs inicià les actuacions, amb una proposta adreçada als menuts i grans en la qual barrejava les danses, la música, el joc i les rondalles populars.
Isabel Benítez, sindicalista de la COS, encara en el torn del matí, oferí la xarrada “Marxisme per a feministes, feminisme per a marxistes”, en la qual abordà la indestriable connexió entre la lluita de classes i la lluita per l’emancipació de gènere. Un aspecte que abordaren, al seu torn i des d’altres visions, les companyes Ana i Inés de la revista La Madeja, que presentaren el número 6 d’aquest projecte, centrat en les cures, així com Sara, de Rojava Azadi de Madrid, que plenà el casal (a l’igual que la resta d’activitats) per a parlar sobre la revolució de les dones al Kurdistan.
I mentres el carrer continuava ple de persones que curiosejaven per les paradetes i el Casal es plenava per a escoltar les xarrades, també la vesprada tingué el seu espai per a les activitats familiars. Bea, de l’associació Va de Cuentos, realitzà un TupperConte, on mostrà les desenes de persones interessades tot un catàleg de contes des dels quals abordar l’educació emocional i la coeducació.
I com tot acaba, després d’un dia llarg i intens, la Fira del Llibre Feminista finalitzà amb la traca final, un magnífic espectacle teatral protagonitzat per un grup d’actrius aficionades que escenificà els Monòlegs de la Vagina, amb notable èxit de públic i crítica.
La Fira del Llibre Feminista, però, no va ser la única proposta política que es va llançar des de l’Esquerra Independentista del Sud aquest març. El 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, les militants d’Endavant (OSAN), Arran i Sepc vam participar, com cada any, en les mobilitzacions convocades a la ciutat en la jornada de lluita. Enguany, la Plataforma Feminista, organisme que habitualment convoca la Diada, realizà la seua manifestació el diumenge 6 de març; l’Esquerra Independentista decidí no secundar aquesta mobilització, i convocar juntament amb altres organitzacions de classe, una concentració el mateix dimarts 8 de març, per tal de continuar l’esperit de lluita i mobilització en aquesta jornada.