L'assolellada vesprada del 18 de juny fou escenari d'una multitudinària manifestació per l'escola pública i en defensa del català. Desenes de milers de persones recorregueren el trajecte existent entre la Plaça de Sant Agustí i la Plaça de la Mare de Déu baix el lema “Per un ensenyament públic de qualitat: No a les retallades, sí al valencià!”. La convocatòria de la Plataforma per l'Ensenyament Públic va ser secundada de manera gairebé unànime pel conjunt de la societat civil valenciana, i per partits i organitzacions d'esquerres. La comunitat educativa tingué un pes molt gran a la convocatòria, des de tots els cantons del País Valencià se sumaven xiquets, professors, mares i pares amb pancartes dels diferents centres de provinença.
Entre els sindicats docents que donaren suport a la convocatòria hi havia representats la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Confederació General del Treball (CGT), CCOO-PV, UGT-PV, i el majoritari STEPV (Intersindical Valenciana). També s'hi sumaren de manera destacable entitats com Escola Valenciana -que el dia 9 de juny havia organitzat la concentració contra el decret “plurilingüe” de Font de Mora-, Ca Revolta -amb una pancarta on es podia llegir “Aturem la PPiconadora” i estaven caricaturitzats Camps i Font de Mora conduint una piconadora que passava per damunt del valencià mentre enlairaven les banderes angleses i espanyoles-, i el moviment 15-M -que va recolzar la protesta. L'esquerra independentista també es va fer molt present a la convocatòria amb pancartes del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans – “Des de les aules lluitem per un ensenyament públic”-, de Maulets – “Contra el genocidi lingüístic rebel·la't i lluita”-, i d'Endavant (OSAN) – “Sí al valencià. Cap agressió a la nostra llengua!”.
L'èxit aclaparador de la convocatòria de la Plataforma per l'Ensenyament Públic fa palès que la societat valenciana s'oposa a les retallades plantejades pel PP. L'any vinent s'espera un inici de curs calent donada la precarietat que generaran les polítiques de la Conselleria els efectes de les quals, si bé es podien sentir des de fa temps, es multiplicaran. La indignació pel maltractament de la llengua catalana al sistema educatiu també serà un eix fonamental en la lluita per l'ensenyament públic. Per tant, es preveu un curs 2011/2012 farcit de mobilitzacions i lluita dins i fora de les aules.
Comunicat d'Endavant OSAN : "Tenim dret a estudiar en la nostra llengua"