Més de 100 persones van participar el 27 de gener a la concentració de Tarragona contra l'Europa de l'atur i la precarietat. La concentració es va iniciat a la cèntrica estàtua dels despullats, on el grup de teatre Kabuki va fer una representació sobre l’explotació laboral; alhora també es van repartit pamflets informatius sobre la política laboral que desenvolupa la Unió Europea, acompanyats de propostes de millora de les condicions de feina fetes pels diferents col·lectius de la ciutat.
Durant l’acte es van cridar consignes per denunciar la greu situació que pateix la població i contra les possibles retallades socials i laborals que es poden acordar en la cimera de ministres de treball de la UE de Barcelona, on les polítiques neoliberals no estan fent més que aguditzar-se. Les reivindicacions dels convocants són, entre altres, la reducció dels horaris laborals i el salari mínim de 1.200€, serveis públics i de qualitat que generin llocs de treball, treball estable i sense precarietat, manteniment i millora del sistema públic de pensions, i que cap persona visqui en situació d'il·legalitat i sigui expulsada al seu país d'origen.
Després de la lectura del manifest, es van penjar diversos paperògrafs a l’edifici de la Seguretat Social, denunciant la situació, d’entre d’altres, el sistema públic de pensions. Acte seguit marxà cap a l’oficina de treball (SOC). Allà, els manifestants van animat a les treballadores que es trobaven a la cua a l’autoorganització obrera i s’han repartit a l’interior de les oficiones diversos fulls informatius.
Totes aquestes accions estaven emmarcades en la setmana de lluita que de les diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista i els diferents moviments socials i sindicals d’arreu dels Països Catalans, han convocat en motiu de la reunió de ministres de treball de la U.E . La jornada a Tarragona ha estat convocada per Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), Comissions de Base (Co.Bas), Plataforma d'Aturats de Bonavista, Assemblea de Joves La Guspira, Plataforma del Metall, Sindicats d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Sindicat d’Ensenyament (USTEC) i Confederació general del treball (CGT)