El passat dijous 5 de març, Arran i Endavant, dos col.lectius de l’Esquerra Independentista de St. Andreu varem organitzar una xerrada al voltant de la Vaga de totes al Casal Independentista El Noi Baliarda.
Aquest acte estave enmarcat en la cel.lebració de la Diada de la dona treballadora, el 8 de març, i va consistir en una xerrada que van fer la Marina i l’Eli.
En un primer moment, la Marina, membre de l’Assemblea de dones feministes de Gràcia ens va explicar la diferència entre el treball productiu i el reproductiu, des d’un punt de vista teòric, que les assistents a l’acte van poder completar amb una dinàmica de tipus pràctic en la que s’havien d’anomenar les feines reproductives no remunerades i les discriminacions que pateixen les dones als seus llocs de treball pel fet de ser dones.
La segona part de l’acte va consistir en explicar-nos què ere la Vaga de totes. Aquí hi van participar les dues ponents, l’Eli i la Marina. Primer ens van dibuixar una mica la història dels inicis de la idea de fer una vaga on totes les dones se sentissin representades, no només aquelles que feien feines productives. Desprès, cadascuna d’elles ens va informar de les activitats que s’estaven fent als seus respectius barris, pobles i v1les al voltant de la Vaga de totes.
L’Eli, membre de les Festes Feministes va explicar que els comitès locals de la Vaga de totes de St. Andreu i de Nou Barris s’acabaven d’unir. També ens va explicar els actes que tenien previst al voltant del 8 de març. La Marina ens va explicar com estaven treballant el tema d’una vaga de totes les dones a la vila de Gràcia, quines activitats tenien previst fer i la campanya antirepressiva “I tu què faries amb 10500€?”.
Tot seguin va venir la part més interessant de l’acte: es va començar a debatre al voltant de propostes per fer durant la jornada de vaga, la necessitat o no de que s’impulse un programa polític de caire anticapitalista al voltant de remunerar o no les feines reproductives, la voluntat o no dels sindicats alhora de convocar aquesta vaga o el paper dels homes i les dones alhora de canviar les coses en els cercles més reduïts i dins de les famílies.
Tot seguit adjuntem un dels videos que es van projectar durant la xerrada, gravat per l’Assemblea de dones feministes de Gràcia.
Altres videos d’interès: